recycling2athens.punt.nl
Update Samson
Als zo vaak deze reis heb ik wind tegen als ik met zwaar gemoed Boedapest uitrijd. Het meisje -mijn meissie, en ik zijn uit elkaar, na een week van voor mij niet altijd te begrijpen stemmingswisselngen. Ze voelde zich naar mijn idee buiten gesloten en hoewel dat volgens Sanne en mij (Samson) volledig onterecht was en naar ons idee een uur de tijd namen om de kleinste futiliteiten eindeloos te nuanceren opdat ze zich niet langer buitengesloten zou voelen is dat niet gelukt. Nu een dag later ben ik verdrietig om wat niet is maar had kunnen zijn. Als we samen langs de Donau waren gefietst hadden we lekker rustig aan kunnen doen en alle tijd voor elkaar gehad in een prachtige omgeving. In Duitsland hadden we dan over een week of wat de trein naar huis kunnen pakken en... Maar het heeft niet zo mogen wezen en dat is toch vooral, heel jammer!
 
Als Sanne zich buitengesloten gevoeld zou hebben had ik dat vreselijk gevonden, maar dat had ik wel kunnen begrijpen want ik had enkel oog voor mn meissie. Dat ze zich buitengesloten voelde snap ik niet, maar begrijp wel dat een gevoel dat iemand heeft niet altijd op rationele gronden is te verklaren. Verliefdheid, depressief zijn of je buitengesloten voelen zijn er voorbeelden van. Waar komt het vandaan en wat doe je er al dan niet mee??
 
Terwijl ik zojuist voor de zesde keer heb zitten schijten vandaag besef ik hoe ontzettend veel moeite ik gedaan om t mijn meissie naar de zin te maken. Ik heb me zo erg ingehouden dat ik er letterlijk niet van heb kunnen kakken.
 
Terwijl mijn meissie al weer lang en breed thuis zit begin ik eindelijk te snappen waarom ze zich buitengesloten voelde; omdat ik me afgesloten heb... Ik vond in een vliegtuig stappen en 50 kilometer op een elektrische fiets rijden niet echt een wereldprestatie, maar begreep wel dat het voor haar een grote overwinning op zichzelf was... Mijn gedachtes daarover heb ik zoveel mogelijk voor me gehouden.
Het lijkt misschien mooi en romantisch als je die korte filmpjes ziet, maar we hebben toch vooral verschrikkelijk veel uren gefietst elke dag de afgelopen 6 weken om toch maar Athene te halen...
Dat we ons Waterloo vinden aan de Roemeense grens en dat we Rienk daar ook weerzien die alleen was verder gereden, een moment opname van een reis die ik nog geen moment heb kunnen overdenken. In die zin ben ik mezelf voorbij gefietst, en snap nu eindelijk waarom mijn meissie zich buitengesloten voelde.
 
Gedeeld geluk verdubbelt zich. de dorpjes af te hebben afgestruind naar een wifi punt om het leed wat te verzachten. Hongarije is echter te mooi om er doorheen te jagen. Dit weekend haal ik de trein sowieso niet en er ligt nog een flinke col aan onverwerkte indrukken.
 
Het weer is goed en zelfs de wind waait niet meer tegen. Ik ben in een dorpje waar we op de heenreis ook door kwamen en zie op de inmiddels bekende rotonde dat ik mijn gevoel had moeten volgen, maar met drie eigen wijsjes kreeg Rienk hier de vorige keer het voordeel van de twijfel. Als ik nu op de pedalen ga staan ben ik morgen in Wenen, maar ik wil nog ff langer genieten van de voordeeltjes die dit land Hongarije biedt. Een terrasje pakken kost hier zelden meer dan een euro per consumptie. Voor een halve liter bier betaal je 90 cent en koffie kost 50 cent zelfs op de mooiste terrasjes... Sigaretten kosten hier 2,50 per pakje en shag ook. Wel is het zo dat ze de shag hier anders snijden en vooralsnog heeft alleen de lidl hier de shag zoals wij die gewend zijn en die kost 770 forint en 300 forint is 1 euro. Met ontzetting hebben we geconstateerd dat het uit kan om met het vliegtuig naar hier te vliegen om shag te kopen... Op de goeie dagen betaal je 29 euro voor een retourticket en je mag 2 sloffen meenemen... En dat kan dus uit.
Verder kost brood hier 50 cent per kilo, ze lijken op ons witbrood maar groter en luchtiger.Huizen zijn hier aan de Donau te koop vanaf 3 miljoen forint en dat is omgerekend 10 duizend euro. Wie me kent weet hoezeer ik de kapidwalistische levenswijze verfoei maar het geld, en zelfs het grote geld ligt hier letterlijk voor het oprapen.
Het goedkoopste lappie grond wat ik tot dusver te koop heb zien staan was 120.000 forint 60 bij 20 meter en het liefst had ik ff contant willen afrekenen ... Het hek er omheen was al meer waard.
Er zijn hier echter ook vele vergeten properties... waarvan de eigenaar onvindbaar is en het landgoed zichtbaar al minstens 10 jaar in onbruik is... Als er enorme bomen door je huis groeien en het omliggende land geen enkel teken van menselijk leven vertoond... Dat soort land vraagt er om om bezet te worden... Kraken noemen wij dat maar vertalingsproggies kennen dat begrip niet.
 
Morgen meer Of minder T is maar hoe je t beziet

Samson
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl