recycling2athens.punt.nl
Laatste artikelen
12 mei
 
terug in szeged na herhaalde pogingen om de grens over te steken. zowel roemenie als servie zegt nee tegen rijbewijs als id. dus weer omgekeerd en heeeeeeeeel eind over zandpaden terug waar we gisteren vertrokken. mooie stad. hopend op een couchsurf adres. na tijden weer eens douchen zou erg fijn zijn. 

 
Gisteren hebben een echtpaar via couchsurfing na ons gechecked te hebben mee genomen naar hun huis in suburb van zseged. heerlijk gedouched, te eten gekregen en geslapen in schoon bed. zelfs op wc je behoefte doen even ipv natuur is gewoon heerlijk haha. lieve mensen in een land met slechte rechtse regering en penibele situatie (misschien geen inkomen meer voor huis. echt triest. toch mooie gelijkgestemde gesprekken. vandaag naeten gekregen koffie en afscheid 'verkeerd' gereden en op gave rommel/markt beland. met onze eurokracht is alles hier supergoedkoop. mensen werken hier opt land met de handen en eten smaakt geweldig, voelt bijna als diefstal zo goedkoop is t voor ons. mijn knïeen willen niet meer lopen dus kan mooi ff updaten in schaduw terwijl samson en sanne nog rondstruinen. straks zwemmen in zwempak van een euro. tis echt bijna te heet hier. fijne dag allemaal! liefs! x
 
 
Lees meer...
7 mei om 12:29 Regen regen regen door mier in kont gebeten haha. alles en allemaal kleddernat. wel geweldig mee te fietsen. ! budapest net uit.
 

 

8 mei om 11:42 Alles weer droog. geslapen in onaf slooppand. rienk is eigen weg gegaan. net gesony uit opweg naar kesckemet. lekker weer relax 
 

9 mei om 21:51 Slapen in t bos net buiten szeged. stukkie gesmokkeld met trein. gisteren geslapen in weilandrand naast varkenshouder. alle klefheid door hete zon bijna uit kleren. ontzettend fijne stop gehad bij koffietent, kregen gebak en soep gratis zo lief! zo slapen.

 
  
 

 
Bijzonder hoor we komen bij grens overgang en ja hòor zien we rienks fiets staan. geen papieren dus bij douane. gaat goed. !

 
17.00 Wachtend bij grenspost. rienk is in cel gezet in afwachting van fax nl om id te verivieren. samson is legaal met rijbewijs in hongarije maar mag roemenie niet in. beslo+en bij rienk te wachten. beetje te spannend. niet fijn dat t werkt zo in deze wereld. we wachten af. pfff


11 mei 
Sanne samson en alie zijn weer terug hongarije in. rienk heeft met tolk papieren besproken misschien zelfs wel wat kunnen regelen. mooïe plek op open veld gevonden.
Lees meer...
Het is lastig een couchsurf adres te vinden voor vanavond en morgen. De meeste mensen die reageren (als ze al reageren) hebben al surfers op hun bank liggen.
De fietsers hebben 2 nachten bij Werner mogen bivakeren (pannekoeken gegeten :) ergens op een bergje naast budapest :) prachtig landschap :)
Zsambek is 50km van vliegveld aan andere kant van Budapest.. grote stad ! Ze gaan nu budapest weer in en hopenlijk lukt het iets te vinden voor vanavond en morgen. Er zijn zat hostels daar, alleen ben je voor 3 mensen gelijk best wat geld kwijt en al teveel geld is er niet. Ook al is het daar erg goedkoop in vergelijking met hier.
Op hoop van zegen !


(zsambek church ruin)
Lees meer...   (1 reactie)
De fietsers zijn op dit moment in Boedapest. Alles gaat goed al zijn ze erg moe en allemaal rode kreeftjes door de zon..
 
 
 
door onverwachte niet afgesproken incasseringen is vandaag het geld voor mijn reis afgeboekt, en kan ik dus het ticket niet betalen. Heb het geld terug laten storten maar dat duurt een dag.. ik mis dan hoe dan ook deze vlucht vandaag... ... maar ik kan zondag vlucht nemen :) die is 63euro goedkoper en de fietsers willen wel wachten, mooi excuus voor lange pauze omdat ze zo moe zijn.. tis echt warm daar...
 
en gelukkig iig voor vanavond en morgen hebben ze er een hemels couchsurfadres bij Werner in szambek, thanks Werner ! ;) 
 
 
dus na zondag wat minder updates... 
fijne dag iedereen !
 
 
 
Lees meer...   (2 reacties)
Ze zijn zonder problemen Bratislava ingekomen. De grensovergangen zijn allemaal weggehaald.  Kunnen skypen en foto's en filmpjes doorsturen. Ze waren na Riensk band lek was bij een hostel aangekomen en kunnen repareren, het leek er even op dat ze er konden blijven slapen maar dat bleek laat op de avond toch niet het geval, dus toen nog een slaapplaats buiten de stad gezocht.
 
Ze waren de volgende dag Bratislava uit, in een dode tak van de Donau verkeerd gereden en toen knapte alweer Rienks binnenband. Deze is in Gabcikovo weer gerepareerd met een ander binnenband. Als het goed is halen ze vanavond Komarno. Slaapplaatsen via couch surfen in deze regio gaat wat moeizaam, veel mensen reageren niet of zeggen nee. Dus hopelijk vinden ze weer een goed natuur plekkie voor vanavond.
 
 
Lees meer...
 
 
Van Melk naar Tulln op weg naar Bratislava....
ze wilden op een voetbalveld gaan slapen maar ze ondekten een kuil.. stille donkere mooie plek om te slapen. macaronie gegeten.. op een berg rand geslapen. Niet echt fijne sfeer in Tulln... ze trekken wel de aandacht... samson vertelde dat hij moe wachtend bij een supermarkt zat, leek hij blijkbaar op een zwerver, want iemand gooide hem een euro toe haha ! van hele dagen in de natuur een flinke omschakeling naar het stadse. In Tulln was wel onbeperkt internetten bij de mc donalds.. dus ff kunnen skypen :) ff skippen en ijsje eten want het is zon 30 graden daar, erg zomers. Sanne heeft erg last van de knieën en Samson mist de vering van zijn voorvork en wiel... alles gaat iets langzamer nu...
afgelopen nacht weer plekkie gevonden en door het mooie weer is buiten slapen geen probleem. Sanne was vroeg wakker en kletste de rest lekker wakker haha. Ze zijn gaande weg even gestopt net na Wenen (daar zijn ze doorheen gefietst) het was zo warm en zon harde frontale tegenwind dat het gewoon te vermoeiend was verder te fietsen.. ff bijkomen in de schaduw en  wachten tot iets minder warm is. de Donau zelf is nog koud dus er komt wat kou vandaan wat lekker voelt.. Hopelijk komen ze de grens over naar Bratislava... hele avond verder niets gehoord dus ik hoop dat het gelukt is !


(foto google Bratislava)

 
Lees meer...   (1 reactie)
 
 
de 24ste Linz gehaald na een uur zoeken in Linz adres van  Felix en familie kunnen vinden en er logeren via couchsurfen (thank you !). Erg leuk adres en een relaxte avond gehad. De volgende dag heeft Samson aan de fiets kunnen sleutelen en s'avonds hebben ze na een dag mooi weer een prachtig sprookjes plek gevonden aan de Donau.
 
Vandaag s'middags aangekomen in Melk. Prachtige gebouwen. daar even pauzeren want al hun knieën doen zeer van tegen de keiharde wind in fietsen.. het is wel vrij vlak allemaal en gelukkig zijn de gravel paden er niet meer.

(Melk Oostenrijk foto google)

Lees meer...
Aangekomen bij de grens Duistland Oostenrijk. mooie pauze plek waar weer een bever voorbij kwam. Vannacht geslapen op een schier eilandje in de Donau in Passau. Midden in de stad Passau en toch ontrokken aan het gezicht. Verkeerd gereden maar op een mooie plek uitgekomen. Samson zijn stuur is gebroken en in zoverre weer gemaakt, een bout knapte gewoon in 2en. Spul / legering dezer dagen is niet gemaakt om lang en duurzaam te fungeren waarvoor het bedoelt is, is gewoon gevaarlijk. gelukkig schoenen gekocht omdat de rem niet goed werkte dus met twee wat vreemde stappen kunnen stoppen zonder ongelukken. Sanne heeft wat last van de knieën, het is erg zwaar tegen de harde wind in fietsen. Gaan vandaag proberen Linz te halen maar kan zijn door de kronkels in de Donau dat het een langere route is dan het lijkt.
 
Lees meer...
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl